fbpx

Tanulóink

Pappné Bodolai Rita

vagyok, feleség, két tehetséges, felnőtt hölgy édesanyja.👯‍♀️
Ide illő végzettségeimet tekintve gyermek és ifjúságvédelmi pedagógus, diáktanácsadó, párkapcsolati és life coach, tréner, mediátor vagyok. Újító, kreatív ember, aki saját tapasztalataiból, tudásából merítve segíti a hozzáfordulókat.
Nagy PR mogulok azt javasolták nekem, válasszak célközönséget, hogy sikeres legyek. Segítsem a kamaszokat, mert jól értek hozzájuk, vagy a megakadt házasságokat, mert sokan azt mondták segítettem nekik. Vagy a nőket, mert nő vagyok, a romákat, mert sok foglalkozást tartottam nekik. Tartsak kommunikációs, kiégés elleni, álláskeresési, önszeretet tréningeket, Saferinternet foglalkozásokat, mert 15 éve ezzel foglalkozom. Melyik kezemet vágjam le? 
A Serpaház képzése úgy érzem nekem szól, mert nem, hogy nem  kell levágnom a kezem, hanem az eddig tanultakhoz integráltan még kapok muníciót, plusz lábakat.👣 A sétáló coach bárkivel sétálhat! Sétálni, elmerülni a városban, a természetben, gondolatainkban! Összeolvasztva, egymást kiegészítve alkalmazhatom az eddig és most tanultakat a hozzám fordulók javára.

Czapp Enikő

Mindig is vágytam az emberi kapcsolódásra, a gyógyításra, a dolgok „kerekké tételére”, a művészet kifejező erejére. Segítő diplomáim mentén egyéni vállalkozóként most mindez egyben van. Az én művészi eszközöm a szó, a kifejezés, a beszéd, az írás. Ez fűzi egy szálra a tevékenységeimet is. A mentálhigiénés, a lelkigondozói, a homeopátiás tevékenységeimben a „Gyógyító Szó” a közös. Mindegy, hogy a segítésnek milyen útját választod. Segítői jelenlétemet minden esetben tudásom szintézisére törekvés, a gyógyítás szándéka, a minőségi szó, és az a jelenlét köti össze, ahogyan ezt teszem.  Egy billegő székben ülök. Tudás és nem tudás, látható és láthatatlan határán. Nincsenek kész válaszaim. Nem vezetek. Nem adok direkt tanácsot. Közvetítek. Mint egy randiguru. Az egyén életének egy jelenben levő adott pontjából sorsa egészéhez. Tulajdonképpen nem is én gyógyítok, hanem a „Szó”, ami ebben a közvetítésben és jelenlétben kimondódik. 

Segítői eszköztáram hamarosan kibővül a sétáló coach – sággal.

  • Miért pont ezzel?
  • Mert Gyuri ellenálhatatlan volt!
  • Mert imádok sétálni!

Mert szeretem a szabálytalant (kivinni a szabad térbe a többnyire zárt térben levő segítségnyújtást).

És, mert mindezért azt gondoltam, a sétáló coac-ság jól illik az eddigi sorba

Bogár Mónika Maya

A coach képzés egy hosszú, közel 10 éves önismereti úton „talált meg” 2018-ban. Ez előtt tanultam energia gyógyászatot, asztrológiát, családállítást, OH kártya instruktor vagyok és részt vettem pszichodráma csoportban is. Ez az út szükséges volt ahhoz, hogy magamat megismerve, türelemmel és belátással forduljak a fejlődés irányába. Ez a sokszínű tapasztalat támogatott abban, hogy azóta segíteni tudjam a hozzám fordulókat. Fontosnak tartom, hogy 18 éve vagyok szülő, ami szerintem a legjobb és legintenzívebb önismereti tréning. Vallom, hogy kellő önismeret nélkül nem létezik jó segítő, coach.

Hiszek a módszerben és az emberekben, ezért lettem segítő szakember. A bizalom kialakítását, az erőforrások felkutatását, az önismeret és az önbizalom erősítését igyekszem támogatni. Célom, hogy a kliens higgyen magában, a megoldásban, a kiútban. Óvó, értő figyelemmel, alkalmazkodással kínálom az eszközöket (life-, karrier-, art- coaching, asszociációs eszközök: OH kártya, Points of You, séta). Az elmúlt években nem csak a magánszférában, de az üzleti szférában tevékenykedtem vezetőként, well-being keretében karrier coachként, vagy például a Műegyetem Állásbörzéjén rapid coaching keretében segítőként.

2022 ősze óta vagyok a Serpaház tanulója, a szakmai kíváncsiság hozott ide. Vágytam rá, hogy a „nagyvárosi serpaság” eszközeivel szélesítsem az eszköztáramat, hogy együtt sétálhassunk, fejlődhessünk. Inspirál a módszer, a szabadság, és az a fajta megnyílás, szárnyalás, amit a szabad levegő nyújtotta körülmények és a módszer hoznak/hozhatnak nekünk.

Szeretettel várom a magukat megismerni kívánó klienseket, akik kíváncsisággal és nyitottsággal néznek az ismeretlen helyzetekre, a változásra, az erőforrásaik előhívására. Szívügyem az önismeret, az újrakezdés, a reziliencia, ezek fejlesztése. Örömet okoz a közös munkában a játékosság, a mélység, a sokszínűség, és persze a humor elengedhetetlen. A közös utunk Rólad szól, Neked szól…

Pácziné Grosz Katalin

Szociálpedagógus, szociális munkás, család – és párterapeuta, gyásztanácsadó, feleség, felnőtt gyerekek anyja, idős szülők gyereke, barát, munkatárs, 50+os nő. És még ki tudja mi minden szerep és lehetőség rejtőzik bennem, ami felfedezésre vár
A sétáló coaching képzés ennek a felfedezésnek a része. Lehetőség a tanulásra és fejlődésre. Kimerészkedés a megszokottból, új utak keresése.

Szűcs Ágnes

Szűcs Ági vagyok. Sétáló coach jelölt. Emellett Anya, Feleség, Nő és Segítő is.

Közel 13 éve dolgozom segítő szakmában. Több száz kliens és a velük való kapcsolódás és tapasztalás, megsokszorozta az élettapasztalatomat, ön-és emberismeretemet. Amennyit ők kapnak a közös munkából, én is hasonlót nyerek általuk, velük.

Elsősorban a munka világából ki- és belépő kliensekkel dolgoztam. Munka, hivatás és/vagy álláskeresés volt a hívószó, de a felmerülő nehézségek, dilemmák mélyebb megismerése mögött mindig megjelentek a személyes elakadások és magánéleti nehézségek. 

Mit nyújtok én? 

Meghallgatást, figyelmet, együttérzést, elfogadást, bizalmat, biztonságot, ahhoz, hogy a hozzám fordulók megtalálják saját válaszaikat.

Elmozdulást, új perspektívát, látásmódot, mélyebb önismeretet, mely hiszem, önszeretettel és önelfogadással együtt képes „falakat rengetni”, „világot megváltani”.

Egy számomra fontos gondolat, mely mottóként, hitvallásként végigkísérte a  szakmai tevékenységemet:

„Uram, adj türelmet,
Hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni,
Adj bátorságot, hogy megváltoztassam,
Amit lehet, és adj bölcsességet,
Hogy a kettő között különbséget tudjak tenni.”

ASSISI SZENT FERENC IMÁJA

Emellett fontos számomra – mivel vidéken élek, itt van az otthonom, a családom – hogy itt is elérhetőek legyenek olyan minőségi szolgáltatások, melyekhez gyakran csak a fővárosban lehet hozzájutni.

Jelenleg főállású anya vagyok, több mint másfél éve. Megélve az ezzel járó érzelmek teljes spektrumát.  Legnagyobb felelősséggel járó, de mindemellett életem legszebb feladatának is érzem. 

A gyermekemmel otthon töltött idő alatt, egyre erősödött bennem a vágy, hogy tanuljak és fejlődjek és megtaláljam az egyéni utam a segítői szakmában.

„Ha Anya jól van, mindenki jól van” jeligére jelentkeztem a képzésre.

Személyes és szakmai utam szempontjából fontos mérföldkőnek tartom.

Haas Gyuri személye, szakmai hitelessége, embersége hívott elsősorban, de mindemellett, olyan közösséget kaptam és ismertem meg, amit nem is reméltem.

Márton G. Zsálya

Sétálni nagyon jó. Beszélgetni is. A kettő együtt olyan felismeréseket hozhat, ami továbblendít. Gyurival 9 éve sétáltam először, aztán pár évenként még háromszor. Elég hamar megfogalmazódott bennem, hogy ezt szeretném megtanulni, így kapva-kaptam a lehetőségen. 

Mindig féltem a szavaktól. Vajon át tudom-e adni a gondolataimat, érzéseimet? Ez a képzés megtanít arra, hogy vállaljam önmagam, a segítő, érzékeny énem, akit a hétköznapokban gyakran kívülállóként éltem meg. Nem átlagos módon látom a világot, ez segíthet, hogy egy problémára más szemszögből is rá tudjunk nézni.  

Azt szoktam mondani magamról, hogy akasztott emberen kívül szinte már minden voltam, majd hatvan év alatt sok tapasztalat került a hátizsákomba. A természetgyógyászat, a spiritualitás irányából indultam, dúlaként, majd szülésznőként az életkezdésben, a gyermekvállalás problémakörében, gyászcsoport- vezetőként az életvég, a veszteségek feldolgozásában tudok segíteni. A női lét sok nehézségét és szépségét megéltem és élem a mai napig. Két felnőtt lányom anyává nevelt. Folyamatosan képzem magam, bővítem az eszköztáramat.

Bibor Gábor

Gábor vagyok, Föld-lakó.

Dolgoztam különleges törődést igénylő emberekkel egy Camphill közösségben Walesben. Mozgáskorlátozott fiatalokkal az egykori Mozgáskorlátozottak Állami Intézetében a Marczibányi téren. Vezettem buszt a Dunakanyarban és katolikus kisközösséget Budán.

Tanári diplomám van, tanultam Gordon módszert, erőszakmentes kommunikációt, részt vettem sokszáz óra pszichoterápián, dolgoztam magamon egyéni coachingban és szuperviziós csoportban.

Több tucat területen dolgoztam eddig életemben, így sokféle embert volt lehetőségem megismerni. Szeretek beszélgetni, és képes vagyok kitartóan hallgatni. Szenvedélyesen érdekelnek a hétköznapi regények, amik mindannyiunk életében játszódnak.