fbpx

Esszencia

Haas György új önismereti csoportja.
Sétaterápia hétfő esténként.

 

hétfő este 17.30-tól 21:00 óráig

CSATLAKOZÁS:
INTERJÚ UTÁN

Helyszín:
Ezüst-híd, 1137 Budapest, Jászai Mari tér 4/b.
.
A program ÍZELÍTŐT AD
A SÉTÁLÓ COACHINGTÓL A SÉTATERÁPIÁIG TERJEDŐ MÓDSZERBŐL,
EKÖZBEN MÉLYEN RÖGZÜLT MINTÁKAT OLD A RÉSZTVEVŐKBEN.

 

A CSOPORTFOGLALKOZÁSOK ELSŐDLEGES CÉLJA AZ ÖNISMERET,
DE SOKAN A SERPAKÉPZÉS ELŐSZOBÁJÁNAK TEKINTIK,
VAGY AZZÁ VÁLIK A SZÁMUKRA.

AKIK KIFEJEZETTEN A KÉPZÉS IRÁNT ÉRDEKLŐDNEK,
DE ELSŐ LÉPÉSBEN NEM SZERETNÉNEK ELKÖTELEZŐDNI,
AZOKNAK A HÉTVÉGI SERPAMŰHELYT AJÁNLJUK.
ENNEK RÉSZLETEIRŐL AZ INTERJÚ ALKALMÁVAL BESZÉLÜNK.

Haas György portré

Esszencia

Az önismereti munka gerincét egy új módszer, a mikroséta alkotja.

Előzmények

2010 és 2012 között a segítő kapcsolat egyetlen alkalomból álló formáját villámcoaching néven indítottam el és gyakoroltam. Ennek a gyakorlatnak tapasztalataira is építettem, amikor 2013 nyarán kliens kapcsolataimat kivittem a szabadba és a következő években felépítettem a sétáló coachingtól a sétaterápiáig ívelő praxisomat. 2017-ben jelent meg a Sétamesék című, Feldmár András ajánlásával induló és Singer Magdolna módszertani elemzésével záruló könyvem, amely 18 esetleírást tartalmaz. 2022 óta képzésvezetőként jegyzem a Serpaház felnőttképzési intézményeinek keretei között működő sétáló coach és serpa képzést, ahol a serpatanoncok hatodik csoportja május végén kezdi meg a módszerrel való ismerkedést.

A séta evolúciója

Az első séták átlagos időtartama két és fél, három és fél óra volt. A terepen – utcákon, hidakon, parkokban – most is ennyi. A sétának a képzés során történő bemutatása a képzésben részt vevők saját élményeként ún. akvárium módszerrel, azaz a zárt térben, a többiek jelenlétében történik. Ez a fókuszált figyelem sajátos módon hat a középen sétálókra: elmélyíti, intenzívebbé teszi a folyamatot, harmadára csökkentve a cél eléréséhez vezető időt, ami így átlagosan egy óra. Egy idő után szükségessé vált, hogy a tanoncok egymással történő sétáinak elemző feldolgozása is beépüjön a képzésbe, ezért megkezdődtek a résztvevők egymás közti, 20 perces, ultrarövid sétái. Ennek során került sor a „homeopátiás mennyiség” hatékonyságának felfedezésére. 

Mi vár a résztvevőkre?

A Serpaház Esszencia önismereti csoportjában ez a mikroséta válik az önismereti munka alapjává. A folyamat során mindenki sorra kerül: az előkészítés, a ultrarövid séta, majd a séta részben rejtett be- és kilátópontjainak feldolgozása ismét és ismét alkalmat ad a saját élmény többszintű feldolgozására. Eközben a többiek sétái további olyan üzeneteket tartalmaznak, amelyek segítik saját működésük mélyebb megismerését minden résztvevő számára. Ha érdekel a részvétel lehetősége, szívesen válaszolok a kérdéseidre. A beszélgetés után küldök egy felvételt két serpatanonc ultrarövid sétájáról, amiből – ha nem is úgy, mint élőben, de – megérezheted, amit szavakkal nehéz kifejezni. Ők ketten ugyanúgy hozzájárultak ehhez, mint Dorottya, akivel ismeretlenül sétáltam 20 percet 60 ember előtt a Magvető Caféban január 6-án a Serpaház Nyílt napján.

Dorka üzenete 3 héttel az ultrarövid séta után:


„Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, hogy a Serpaház élő találkozóján részt vehettem, és kapcsolódhattunk végre élőben is. Köszönöm a lehetőséget arra, hogy 20 percet sétálhattam veled ezen az alkalmon. Ez a kis és annál lényegibb séta varázslatos erővel támogatta meg a folyamatomat. Felemelő, erőt adó, rendező és mágikus hatással bíró volt ez nekem, amit sokáig vittem még magammal utána is. Mégegyszer nagyon köszönöm!”

Itt tudsz regisztrálni a beszélgetésre

Beszélgetésre, mert ha regisztrálsz, azzal még nem váltál a csoport tagjává, csak jelezted az érdeklődésedet. Ha pedig érdeklődsz, bizonyára vannak további kérdéseid, ahogy nekem is. Kicsit meg kell ismerkednünk ahhoz, hogy tudjuk, van-e dolgunk egymással. Ha jelentkezel, keresni foglak, hogy olyan időpontot találjunk egy telefonbeszélgetéshez, amikor mindketten ráérünk figyelni a másikra. Ez a konzultáció díjtalan, a regisztráció semmiféle elköteleződéssel nem jár. És amellett, hogy beszélünk, mutatok neked egy élő, valódi ultrarövid sétát…