fbpx

Végzett sétáló coachok

A sétáló coach alapképzés 2023 áprilisában végzett tanulói

Bibor Gábor portré
Bibor Gábor

Gábor vagyok, Föld-lakó.

Dolgoztam különleges törődést igénylő emberekkel egy Camphill közösségben Walesben. Mozgáskorlátozott fiatalokkal az egykori Mozgáskorlátozottak Állami Intézetében a Marczibányi téren. Vezettem buszt a Dunakanyarban és katolikus kisközösséget Budán.

Tanári diplomám van, tanultam Gordon módszert, erőszakmentes kommunikációt, részt vettem sokszáz óra pszichoterápián, dolgoztam magamon egyéni coachingban és szupervíziós csoportban.

Több tucat területen dolgoztam eddig életemben, így sokféle embert volt lehetőségem megismerni. Szeretek beszélgetni, és képes vagyok kitartóan hallgatni. Szenvedélyesen érdekelnek a hétköznapi regények, amik mindannyiunk életében játszódnak.

Séták elsősorban Budapesten és Szentendrén.

Kapcsolat

honlap: https://belsokep.hu/rolam/
telefonos kapcsolat: időpontfoglaló 

Bogár Mónika Maya portré
Bogár Mónika Maya

A coach képzés egy hosszú, közel 10 éves önismereti úton „talált meg” 2018-ban. Ez előtt tanultam energia gyógyászatot, asztrológiát, családállítást, OH kártya instruktor vagyok és részt vettem pszichodráma csoportban is. Ez az út szükséges volt ahhoz, hogy magamat megismerve, türelemmel és belátással forduljak a fejlődés irányába. Ez a sokszínű tapasztalat támogatott abban, hogy azóta segíteni tudjam a hozzám fordulókat. Fontosnak tartom, hogy 18 éve vagyok szülő, ami szerintem a legjobb és legintenzívebb önismereti tréning. Vallom, hogy kellő önismeret nélkül nem létezik jó segítő, coach.

Hiszek a módszerben és az emberekben, ezért lettem segítő szakember. A bizalom kialakítását, az erőforrások felkutatását, az önismeret és az önbizalom erősítését igyekszem támogatni. Célom, hogy a kliens higgyen magában, a megoldásban, a kiútban. Óvó, értő figyelemmel, alkalmazkodással kínálom az eszközöket (life-, karrier-, art- coaching, asszociációs eszközök: OH kártya, Points of You, séta). Az elmúlt években nemcsak a magánszférában, de az üzleti szférában tevékenykedtem vezetőként, well-being keretében karrier coachként, vagy például a Műegyetem Állásbörzéjén rapid coaching keretében segítőként.

2022 ősze óta vagyok a Serpaház tanulója, a szakmai kíváncsiság hozott ide. Vágytam rá, hogy a „nagyvárosi serpaság” eszközeivel szélesítsem az eszköztáramat, hogy együtt sétálhassunk, fejlődhessünk. Inspirál a módszer, a szabadság, és az a fajta megnyílás, szárnyalás, amit a szabad levegő nyújtotta körülmények és a módszer hoznak/hozhatnak nekünk.

Szeretettel várom a magukat megismerni kívánó klienseket, akik kíváncsisággal és nyitottsággal néznek az ismeretlen helyzetekre, a változásra, az erőforrásaik előhívására. Szívügyem az önismeret, az újrakezdés, a reziliencia, ezek fejlesztése. Örömet okoz a közös munkában a játékosság, a mélység, a sokszínűség, és persze a humor elengedhetetlen. A közös utunk Rólad szól, Neked szól…

Kapcsolat

e-mail: maya@bogarmaya.hu
telefon: +36 30 824 6186
további elérhetőségek: linktr.ee/bogar.maya

Böröcz Edit Borbála portré
Böröcz Edit Borbála

Böröcz Edit Borbála vagyok. Elvált vagyok, két felnőtt gyermek édesanyja. Jelenleg Németországban, Münchenben élek.
Szinte egész életemben emberekkel, kamaszokkal foglalkoztam, tanítottam és segítettem őket. Gyakran csak meghallgattam őket, mert sokszor annyi is elég. És hallgatni azt nagyon tudok.
A sétáló coaching képzés számomra a tanulmányaim összefoglalását jelenti. Olyan lehetőség, amelyben el tudok indulni, segíthetek, és a saját életem is kiteljesedhet.
És hogy kinek szeretnék segíteni? Mivel sokat foglalkoztam kamaszokkal, adja magát, hogy tovább is szeretnék velük foglalkozni. Ismerem és megértem a problémáikat, és a velük való foglalkozást kevesen vállalják fel. Mivel elég sok addiktológiai tapasztalatot is szereztem, szívesen támogatom a függőséggel küzdőket, illetve a családtagjaikat a felépüléshez vezető úton.

Kapcsolat

Münchenben él és dolgozik
e-mail: boroczedit2@gmail.com
telefon: +4915210558848

Czapp Enikő portré
Czapp Enikő

Mindig is vágytam az emberi kapcsolódásra, a gyógyításra, a dolgok „kerekké tételére”, a művészet kifejező erejére. Segítő diplomáim mentén egyéni vállalkozóként most mindez egyben van. Az én művészi eszközöm a szó, a kifejezés, a beszéd, az írás. Ez fűzi egy szálra a tevékenységeimet is. A mentálhigiénés, a lelkigondozói, a homeopátiás tevékenységeimben a „Gyógyító Szó” a közös. Mindegy, hogy a segítésnek milyen útját választod. Segítői jelenlétemet minden esetben tudásom szintézisére törekvés, a gyógyítás szándéka, a minőségi szó, és az a jelenlét köti össze, ahogyan ezt teszem. Egy billegő székben ülök. Tudás és nem tudás, látható és láthatatlan határán. Nincsenek kész válaszaim. Nem vezetek. Nem adok direkt tanácsot. Közvetítek. Mint egy randiguru. Az egyén életének egy jelenben levő adott pontjából sorsa egészéhez. Tulajdonképpen nem is én gyógyítok, hanem a „Szó”, ami ebben a közvetítésben és jelenlétben kimondódik.

Segítői eszköztáram hamarosan kibővül a sétáló coach-sággal.

Miért pont ezzel?

  • Mert Gyuri ellenálhatatlan volt!
  • Mert imádok sétálni!
  • Mert szeretem a szabálytalant (kivinni a szabad térbe a többnyire zárt térben levő segítségnyújtást).

És, mert mindezért azt gondoltam, a sétáló coach-ság jól illik az eddigi sorba.

Kapcsolat

e-mail: czappeni@gmail.com
telefon: +36 30 335 7689
honlap: czappeniko.hu

Csanda Viktor portré
Csanda Viktor

Eredetileg IT szakember, kommunikációs menedzser, cégvezető – most már sétáló coach, azaz serpajelölt. Vezetőként sok éve dolgozom emberekkel. Törekszem támogatni őket a munkájukban, fejlődésükben. Amikor pedig felborul az életükben az egyensúly, az elakadások, magánéleti problémák kerülnek előtérbe, igyekszem támogatást nyújtani, hogy újra megtalálják a harmóniát. Én is megtapasztaltam, hogy milyen ennek az egyensúlynak a felborulása. Életem legnagyobb krízise volt a válásom. Megérezhettem, hogy mennyire képes megsemmisítő csapást mérni és átrendezni az életet egy pillanat alatt. Kilökni a bizonytalanba, az ismeretlenbe. Nagyon sokat segített, hogy olyan szakemberek nyújtottak kezet, akik nélkül valószínűleg sokkal kisebb fejlődési pályát futottam volna be. És most, sok száz óra önismeret és pszichoterápia után haladok afelé, hogy sétáló coachként támogathassam azokat, akik úgy érzik elakadtak életük valamely területén, felborult az egyensúly és valami nincs a helyén. Ha e sorokat olvasod, akkor lehet épp neked.

Kapcsolat

e-mail: viktor@csandaviktor.hu
telefon: +36 20 992 4249

Erős Melinda portré
Erős Melinda – jelölt

20 éve gyakorlom az orvosi hivatásomat már a szó igazi és átvitt ertelmében is mint belgyógyász.

Kezdőként az emberi test kezelésén túlra nem terjedt a tudásom, de már a kezdet kezdetén tapasztaltam, hogy a gyógyulási folyamat elengedhetetlen része, hogy a lélek amennyire csak tud ép legyen a testben, különben fél munkát végzünk.

A kundalini jógában, a meditációban, hagmasszázsban és a Shakti táncban leltem olyan eszköztárra, amellyel hatékonyan segíthettem a pácienseim gyógyulási folyamatait, kiegészíthettem a testre fókuszáló kezelési módszereket.

Ezek a módszerek nagyon hatékonynak bizonyultak a szorongás illetve stressz oldásában.

Amikor telítődtem a bürökrácia béklyóival, bakancsba bújtam, minden elő- és felkészülés nélkül nekivágtam a Caminónak. Az úton elvesztek a korábban oly fontosnak hitt nagy célok. Csak egyetlen cél volt mindennap… megérkezni valahová. Elmozdulni onnan, ahol épp vagyok. Bátran mondhatom, sok-sok kilométer és belső beszélgetés után, de mindennap megérkeztem valahová. Nem mindig oda, ahová szerettem volna, de pontosan oda, ahonnan másnap az utat folytathattam.

Hiába vittem mindig a témát, a megoldásra váró problémáimat, valahogy mindig más téma és feladat kivánkozott elő a „lélekzsákomból”.

És ez pont így volt jó…

Egy hasonló kalandra hívlak, ha velem sétálsz. Válassz egy téged foglalkoztató témát a lélekhátizsákodból, jelöld meg a helyszínt, ahol szívesen sétálnál, bújj bele a bakancsodba, és engedd, hogy elkísérjelek mint egy serpa. A csodát ígérni nem tudom, azt sem, hogy az út végére megvilágosodunk, de azt biztosan állíthatom, hogy lépésről lépésre közelebb jutunk ahhoz a csodához, aki Te magad vagy.

Ilyen szuper jó módszer a sétáló coaching.

Ahogy George Calinescu irodalomtörténész mondta:

„Semmi sem igaz, ha nincs kipróbálva, semmi nincs kipróbálva, míg meg nem éltük.”

 

Várlak szeretettel:

Erős Melinda

 

Gálócsy Dávid portré
Gálócsy Dávid

Több mint két évtizede foglalkozom a testi-lelki jóllét kérdéseivel. Tanultam és tanítottam taichit, gyakoroltam más harcművészeteket, jógát, improvizatív táncot, légzéstechnikákat, relaxációt és meditációt. A pszichológiának különösen a transzperszonális irányzata fogott meg, a mentálhigiénés képzésemet is ebben a szemléletben végeztem el, majd erőszakmentes kommunikációval és a gyász feldolgozására szolgáló eszközökkel egészítettem ki tudásomat. Úgy tapasztalom, hogy ezeket az eszközöket séta közben alkalmazva ötvöződni tud a lazító, megnyugtató testmozgás és az önismereti munkának az a hatékony megközelítése, ahol célratörően, mégis tisztelettel közelítünk lelkünk fájdalmaihoz, belső konfliktusainkhoz, elakadásainkhoz, és ezek felderítésén keresztül keressük a válaszokat életünk kérdéseire és a továbblépés lehetőségeire.

Kapcsolat

e-mail: david.galocsy@gmail.com
telefon: +36 70 942 9921

 

Kiss Bernadett portré
Kiss Bernadett

Alap végzettségemet tekintve tanár vagyok, de iskolában csak pár évig tanítottam. Az azóta eltelt 20 évben rájöttem, hogy a tanítás megmaradt az életemben, bármibe fogtam, és az nekem valami nagyon sokat adott, át akartam adni az élményt, az erről való tudást másoknak is. És mindnek az alapja a változtatás volt, hogyan tudok túllépni berögzült nézőpontjaimon, bármilyen területen, és ezzel hogyan lesz könnyebb és örömtelibb az életem. Ezzel változtak a dolgaim a betegségekkel kapcsolatosan, a szüléssel, gyerekneveléssel, szexualitással, párkapcsolattal, pénzzel, munkával – csak hogy a legfontosabbakat említsem. Igyekszem a fejemben lévő dobozok nélkül élni, persze minél több ilyenre fény derül, annál többre jövök rá, mi minden van még. De ebben is szívesen segítek, egy-egy séta erejéig is, hogy ráláss, neked milyen dobozaid vannak, amibe beletuszkolod magad?

Egyébként egy 18 éves lány és egy 16 éves fiú édesanyja vagyok, otthon szültem – talán ekkor kezdődött nálam az, hogy elkezdtem az életemben levő dolgokat megkérdőjelezni. Szerveztem Waldorf-iskolát, a gyerekeimnek magántanuló-csoportot, tanultam intimitás- és szexcoachingot, gyakorló Accesses vagyok, imádom a germán gyógytudományt és összefüggéseit, a gyerekeim születésétől fogva csak illóolajokat használunk mindenre, az érzelmi aromaterápia az egyik kedvenc területem. Most tanulok női szertartásvezetést, női körök tartását, és a kedvenc témám a női szexualitás, a nőket abban segíteni, hogyan fedezzék fel a testüket.

Kulcsfogalmak számomra az önismeret, a kreativitás, a sebezhetőség felvállalása, a tudatosság, a bizalom, az empátia és az odafigyelés.

A séta során bába vagyok, aki elkísér az utadon. Mint ahogy annak idején engem is kísért a bábám, nem „levezette” a szülést, csak kísért, hogy megszülethessen a babám. Közben, amikor nagyon fájdalmas volt, arra vártam, hogy majd segít, majd megmondja, hogy csináljam. És tudod, mikor bújt ki? Amikor rájöttem, hogy ő tényleg csak kísér engem, a saját erőmmel kell most megszülni. És akkor megszületett. Szóval én sem fogom megmondani, mit csinálj, de remélem, segíthetek, kísérhetlek a séta során, hogy megszülethessen benned valami új.

Kapcsolat

e-mail: gkissbernadett@gmail.com
telefon: +36 20 824 3336

László Károly portré
László Károly

Hosszú évek óta férfierő kutatással foglalkozom. A férfierő nem más, mint az a velünk született és őseinktől örökölt esszencia, ami a születésünktől fogva irányítja a viselkedésünket, társas kapcsolatainkat, meghatározza a világhoz fűződő viszonyunkat. Ezt idő közben formálja az apánktól, nagyapáinktól látott minta, a sport, a férfitársaság, az ellenkező nemmel kapcsolatos élményeink, megéléseink.
Kutatásaim során tapasztalt összefüggések, levont következtetések és a visszatérő minták alapján dolgoztam ki a Napodvagyok/Holdadvagyok párkapcsolatsegítő módszert, melyre alapozva sikeres párkapcsolati tanácsadó munkát végzünk a feleségemmel közösen.
Párkapcsolati regényem „Legközelebb” címen jelent meg 2021 decemberében.
Mérnöki diplomám megszerzése előtt, már az egyetemi éveim alatt is aktív versenysportoló voltam. A Testnevelési Egyetemen végzett sportedzői képzésem során lehetőségem volt dr. Lénárt Ágotától sportpszichológiát is tanulni.
Sportoló versenyzői pályafutásomat ketrecharc világbajnoki címmel fejeztem be.
Nagyvállalati vezetőként napi szinten támaszkodom sikerrel a több évtized alatt különböző képzések és önfejlesztés formájában elsajátított mentálhigiénés tudásomra, melyet az építőipari stresszkezelésben a mérnökök, menedzserek irányítása során éles helyzetben is alkalmazhatok, segítve vele a szakemberek, kollégák, beosztottak munkahelyi és adott esetben magánéleti problémáinak megoldását.
Három gyermek édesapjaként a gyermekekkel való kapcsolattartás, a gyermek-szülő viszony is kiemelt figyelmet élvez a munkám során. Rendszeresen foglalkozom általános iskolás csoportokkal mind fizikai, mind elméleti képzéseken.
Segítőként fontos feladatomnak tartom felkutatni férfitársaimban az esetleges elakadások valós okait, megfejteni és megérteni a mintákat, hiányokat és azok következményeit. Ezen eredmények ismeretével segítek irányt mutatni egy határozottabb, teljesebb, férfiasabb jövő felé.
A sétáló coachingban számomra összeér a természet, a mozgás és a sport szeretete a segítői munkámmal. Általában zöldövezeti környezetben sétálok a klienseimmel, mely során tanácsadással egybekötött, megoldásfókuszú coachinggal dolgozom.

Kapcsolat

e-mail: dingirinanna@gmail.com
telefon: +36 30 365 6767
honlap: napodvagyok.hu

Márton G Zsálya portré
Márton G. Zsálya

Sétálni nagyon jó. Beszélgetni is. A kettő együtt olyan felismeréseket hozhat, ami továbblendít. Gyurival 9 éve sétáltam először, aztán pár évenként még háromszor. Elég hamar megfogalmazódott bennem, hogy ezt szeretném megtanulni, így kapva-kaptam a lehetőségen.

Mindig féltem a szavaktól. Vajon át tudom-e adni a gondolataimat, érzéseimet? Ez a képzés megtanít arra, hogy vállaljam önmagam, a segítő, érzékeny énem, akit a hétköznapokban gyakran kívülállóként éltem meg. Nem átlagos módon látom a világot, ez segíthet, hogy egy problémára más szemszögből is rá tudjunk nézni.

Azt szoktam mondani magamról, hogy akasztott emberen kívül szinte már minden voltam, majd hatvan év alatt sok tapasztalat került a hátizsákomba. A természetgyógyászat, a spiritualitás irányából indultam, dúlaként, majd szülésznőként az életkezdésben, a gyermekvállalás problémakörében, gyászcsoportvezetőként az életvég, a veszteségek feldolgozásában tudok segíteni. A női lét sok nehézségét és szépségét megéltem és élem a mai napig. Két felnőtt lányom anyává nevelt. Folyamatosan képzem magam, bővítem az eszköztáramat.

Kapcsolat

e-mail: berillonit@gmail.com
telefon: +36 20 914 1292

Pácziné Grosz Katalin portré
Pácziné Grosz Katalin

Szociálpedagógus, szociális munkás, család- és párterapeuta, gyásztanácsadó, feleség, felnőtt gyerekek anyja, idős szülők gyereke, barát, munkatárs, 50+os nő. És még ki tudja mi minden szerep és lehetőség rejtőzik bennem, ami felfedezésre vár
A sétáló coaching képzés ennek a felfedezésnek a része. Lehetőség a tanulásra és fejlődésre. Kimerészkedés a megszokottból, új utak keresése.

Kapcsolat

e-mail: katalin.grosz45@gmail.com
telefon: +36 20 933 2854
honlap: groszkatalin.hu

Pappné Bodolai Rita portré
Pappné Bodolai Rita

Pappné Bodolai Rita vagyok feleség, anya, pedagógus, tréner, diáktanácsadó, mediátor, párkapcsolati, life és mindezek koronájaként👑 sétáló coach. 👣

Híve vagyok az önfejlesztésnek a folyamatos tanulásnak. 📖

A hozzámfordulók született segítőt találnak személyemben, aki a tanultakkal és a tapasztalataival felvértezve támogatja a változási folyamatokat. 🦯

Mottóm:
Ha én rendben vagyok más is rendben van körülöttem. 💕
Ha önmagamért mindent megteszek ezt sugárzom szeretteim felé is! 🔆

Te is így gondolod?

Kattints ide®️: onmagamert.hu
Hívd ezt a számot☎️: harmincas/963-6000
Írj nekem📧: prita.bodolai(kukac)gmail. com

 

Sirbik Márta portré
Sirbik Márta

Sirbik Márti vagyok, alapvégzettségemet tekintve okleveles pszichológus. Első választásom a pedagógiai pszichológia területére esett, erre szakosodtam. Később a gyermekeim születése a legkisebb korosztály nagy problémáira is érzékennyé és kíváncsivá tett, integrált szülő-csecsemő és kisgyermek konzulensi továbbképzésem során az étkezési, alvási, érzelemszabályozási problémákkal küzdő gyermekek és szüleik támogatásához sajátítottam el szakmai szempontokat, hatékony módszereket. Dolgoztam bölcsödében és iskolapszichológusként, illetve pedagógusokat támogató pszichológus szakértőként is az Oktatási Hivatalnál. 

Továbbá több mint 10 évet tudhatok magaménak a szociális szférában is, ahol fogyatékos, egészségkárosodott emberekkel, és szociális szakemberek személyiségfejlesztésével foglalkoztam, szakmai vezetői szerepkört is elláttam. Ehhez kapcsolódóan elvégeztem a komplex rehabilitációs mentori továbbképzést is. Szeretem az interdiszciplináris területeket, ahol több terület szakértelme összeadódik, és teamben lehet átütő eredményeket elérni.

Az utóbbi 5 évben kifejezetten szakemberek fejlesztésével foglalkozom, elsősorban a szociális szférában és az oktatás területén, de vállalkozókkal és a profit szektorban dolgozó vezetőkkel is dolgozom. Trénerkedem és egyéni folyamatokat kísérek szupervízió és coaching formájában.

A sétáló coaching ötletét egy ideje dédelgetem magamban. Az outdoor-feeling számomra mindig a szabadságot és lehetőségek kiaknázásának szélesebb palettáját jelentette – ezt szerettem volna szakmai szerepemben is megélni, kibontani. A Serpaház képzésére annak egyedisége, sokrétűsége és szisztematikus felépítettsége miatt esett a választásom. Inspiráló részese lenni valami új és jelentős dolog születésének. Bízom benne, hogy együtt növekedhetek nemcsak a legelső, hanem az utánunk képződő serpákkal, serpa teamekkel is.

Kapcsolat

e-mail: tm.levelek@gmail.com
telefon: +36 70 455 1679

Szűcs Ágnes portré
Szűcs Ágnes

Szűcs Ági vagyok. Sétáló coach jelölt. Emellett Anya, Feleség, Nő és Segítő is.

Közel 13 éve dolgozom segítő szakmában. Több száz kliens és a velük való kapcsolódás és tapasztalás, megsokszorozta az élettapasztalatomat, ön- és emberismeretemet. Amennyit ők kapnak a közös munkából, én is hasonlót nyerek általuk, velük.

Elsősorban a munka világából ki- és belépő kliensekkel dolgoztam. Munka, hivatás és/vagy álláskeresés volt a hívószó, de a felmerülő nehézségek, dilemmák mélyebb megismerése mögött mindig megjelentek a személyes elakadások és magánéleti nehézségek. 

Mit nyújtok én? 

Meghallgatást, figyelmet, együttérzést, elfogadást, bizalmat, biztonságot, ahhoz, hogy a hozzám fordulók megtalálják saját válaszaikat.

Elmozdulást, új perspektívát, látásmódot, mélyebb önismeretet, mely hiszem, önszeretettel és önelfogadással együtt képes „falakat rengetni”, „világot megváltani”.

Egy számomra fontos gondolat, mely mottóként, hitvallásként végigkísérte a  szakmai tevékenységemet:

„Uram, adj türelmet,
Hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni,
Adj bátorságot, hogy megváltoztassam,
Amit lehet, és adj bölcsességet,
Hogy a kettő között különbséget tudjak tenni.”

Assisi Szent Ferenc imája

Emellett fontos számomra – mivel vidéken élek, itt van az otthonom, a családom – hogy itt is elérhetőek legyenek olyan minőségi szolgáltatások, amelyekhez gyakran csak a fővárosban lehet hozzájutni.

Jelenleg főállású anya vagyok, több mint másfél éve. Megélve az ezzel járó érzelmek teljes spektrumát.  Legnagyobb felelősséggel járó, de mindemellett életem legszebb feladatának is érzem. 

A gyermekemmel otthon töltött idő alatt, egyre erősödött bennem a vágy, hogy tanuljak és fejlődjek és megtaláljam az egyéni utam a segítői szakmában.

„Ha Anya jól van, mindenki jól van” jeligére jelentkeztem a képzésre.

Személyes és szakmai utam szempontjából fontos mérföldkőnek tartom.

Haas Gyuri személye, szakmai hitelessége, embersége hívott elsősorban, de mindemellett, olyan közösséget kaptam és ismertem meg, amit nem is reméltem.

Kapcsolat

e-mail: agnesselazelet@gmail.com
telefon: +36 20 294 2720

Valda Noemi portré
Valda Noémi – jelölt

Könnyen megtalálom a közös hangot a fiatalokkal. A tudatos jelenlét fontosságát hangsúlyozom nem csak a sikeres szakmai, de a magánéletben is. Segítek az egyéni motiváció és erőforrások felderítésében, és azok kiaknázásában az élet bármely területén. A coaching folyamatban nagy hangsúlyt kap nálam az önismeret és az érzelmi rugalmasság fejlesztése.

A közös munka során érdeklődésem középpontjában az ember áll. Keresem az egyedit, a formabontót, a szabálytalant. Fontosnak tartom, hogy képesek legyünk lassabban élni.

Végzett mindfulness tréner vagyok.

A pszichológia mellett a gasztronómia és a kert is érdekel, komfortosan mozgok az IT-val kapcsolatos témákban is. Szívesen olvasok a neuroplaszticitásról, az agyi folyamatokról, az érzelmek szerepéről. Nagyon érdekel a kreativitás és a gondolkodás fejlesztése. Kifejezetten érdekel a Science of cooking, készítettem már szárított tojássárgáját, de füstöltem már vajat, fokhagymát, sőt juharszirupot is. Igazi River Cottage rajongó vagyok.

Villányi Sára portré
Villányi Sára

Mióta emberekkel beszélgetek érzem, hogy önmagam tudok lenni. Eddig kerülgettük egymást, újra és újra találkoztunk, a segítő szakma és én, most eljött az idő, hogy nem akarjuk egymást elengedni. Azt a figyelmemet és önmagamat tudom adni egy-egy konzultáción, amit hoztam, kaptam, tanultam sok képzésen, tanfolyamon és organikusan életem során. Ahogy én tanulok magamról, magamban, külső és belső információk alapján, úgy tudok még jobban, tisztábban és tudatosabban jelen lenni egy-egy beszélgetésben.

A serpaképző ehhez a belső munkához és tudatossághoz ad hozzá számomra, hiszen tanulunk a módszerekről, technikákról, a saját belső vívódásainkról egy nagyon erős és megtartó csoportban.

Kapcsolat

e-mail: villanyi.sara@gmail.com
telefon: +36 30 571 6726
honlap: ujraegysegben.hu

A sétáló coach alapképzés 2023 októberében végzett tanulói

Csák Krisztina portré
Csák Krisztina

Az „én időmben” még nem voltak coachok, így egyedül küzdöttem meg az életem problémáival. Mindig is érdekelt az emberi lélek. Orvos szerettem volna lenni, de a sors mást szánt nekem.

Sok mindent tanultam, többek közt keleti és nyugati asztrológiát, energia gyógyászatot, Recall healing módszert. Végül úgy alakult, hogy kerülő úton lettem holisztikus szemléletű segítő.

A Serpa iskolában lettem coach, aki egészséges embereknek segít éppen aktuális életfeladataik 

vagy veszteségeik megoldásában. Nem én mondom meg, hogy mit csinálj és hogyan. Te találod meg önmagadat én csak kísérlek. Amikor valami nem kerek az ember életében jól jön valaki, aki odafigyel rá, akivel megbeszélheti a problémáját, aki nem ítélkezik, aki ha kell hallgat, ha kell kérdez és minden adottságát és tanult eszközét felhasználja arra, hogy segítsen felismerni a lényeget és megtalálni az utat, ami megnyugvást hoz. Kiegyensúlyozott megelégedett ember lettem, de nem felejtettem el az utat, ami ide vezetett. Hosszú ideig a világ tizedik legnagyobb egészségügyi multijának itthoni képviselőjeként gyakoroltam a vállaltvezetést, foglalkoztam emberekkel és az üzlettel. Ezek a tapasztalataim segítenek eligazodni az üzleti élet, a karrier, a kiégés, és a siker dolgaiban. Kutatom, tanulom a betegségek lelki hátterét, a megértést és a gyógyulás lehetőségét. Nőként, családanyaként kerestem a kivezető utat a szorongásból, a kishitűségből, és felfedeztem az önbecsülés és siker örömét a magánéletemben is. Én már megtaláltam a magam útját, gyere velem, segítek, hogy neked is sikerüljön. Ideje átgondolni és újratervezni a jövődet. Tegyük olyanná az életedet amilyennek megálmodtad. Induljunk el a változás útján együtt, melletted leszek. A beszélgetés alatt a középpontban te leszel és az a kérdés, amit magaddal hozol. 

Szánd magadra ezt az időt, gyere, és beszélgessünk. 

Biztos kezekben leszel és ígérem, hogy elérjük, amit a legfontosabbnak tartok a beszélgetésünkben: „Menj könnyebb szívvel, mint ahogy jöttél!”

Kapcsolat

e-mail: csakk@t-online.hu
telefon: +36 20 366 1603

Lehel Krisztina portré
Lehel Krisztina

Kedves Olvasók! Engedjétek meg, hogy bemutatkozzam: Lehel Krisztina vagyok, sétáló coach.

Önismereti utazásaim során kipróbáltam a táncterápiát, az agykontrollt, belső utazást, családállítást, részt vettem válás és újjászületés tréningen válásom után. Belemerültem a művészetterápiába és több alkalommal részt vettem kisebb-nagyobb elvonulásokon. Ezek az élmények megerősítették bennem azt az érzést, hogy a személyes fejlődés útján járva találkoztam azzal a valódi énemmel, amelynek vágya és elköteleződése van a fejlődés és a megértés irányába.

A beszélgetés öröme mindig is velem volt. Ebből a tapasztalatból eredően elkezdett bennem körvonalazódni a vágy, hogy mélyebben megértsem és átéljem a séta és a kommunikáció terápiás hatását. Az emberi kapcsolatok és a közösség fontossága mindig is különleges helyet foglalt a szívemben.

Találkozásaim Haas Gyurival szintén inspirálóak voltak életem pozitív irányba való előremozdulásához. Ezért, életünk útvesztőiben történő navigálás során eldöntöttem, elsajátítom azt a készséget, amely segít az embereknek megtalálni a belső békét és az előrelépés lehetőségeit. 

Alig várom, hogy ezen az izgalmas úton együtt haladjunk tovább.

Egy lehetőséget ajánlok, ahol mélyen el tudsz merülni a gondolataidban és érzéseidben, miközben sétálsz velem és hallgatlak. Segítek neked felfedezni, miért érzed magad egyedül, és mi lehet a párkapcsolati kihívásaid mögött rejlő ok.

Miért válaszd a Sétát velem?

  • Kényelmes és nyugodt sétáink során lehetőséged lesz saját magaddal való mélyebb kapcsolatot kialakítani.
  • Segítek irányított kérdésekkel és gondolatokkal, hogy jobban megérthesd érzéseid és gondolataid hátterét.
  • Együtt felfedezzük azokat az új szempontokat, amelyek segíthetnek áttörni az elakadásaidat.
  • Fejleszd az önreflexió képességedet, és találd meg azokat az erőforrásokat, amikre szükséged van a változáshoz.

A séta lehet a Margit-szigeten, Városligetben, a Budai Várban, Gellért-hegyen, vagy az általad választott helyszínen, Budapesten.

Jelentkezésedet messengeren, emailen vagy telefonon várom.

Kapcsolat

e-mail: lehel.krisztina@gmail.com
telefon: +36 30 987 4870

Egyed-Schlégl Alexandra portré
Egyed-Schlégl Alexandra

Séta. Ízlelgetem a szót. Gyermekkorom jut eszembe róla, a megannyi hosszú séta az erdőben édesapámmal. Gyakran tettük ezt. Beszívtam a finom, friss erdei illatot és mentünk egyre beljebb és beljebb. Néha jólesően hallgattunk, az ág, kavics roppanását lehetett csak hallani cipőnk talpa alatt. Sokszor viszont ömlöttek a szavak bámulatos mélységekig…

Fiatalkorom óta figyeltem és hallgattam az embereket. Néztem az arcokat. Megannyi gond, fájdalom, szomorúság, persze azért öröm is. Volt, akit egyszer kellett kérdeznem, de volt, aki csak pár alkalom után nyílt meg nekem. Megannyi történet a hontalantól, szakmunkástól, ügyvédtől és orvostól, a cégvezetőtől, családanyáktól, családapáktól és még sokaktól. Rádöbbentem, hogy mennyire szüksége van mindenkinek egy kedves mosolyra, néhány jó szóra vagy egy kis beszélgetésre. Gyógyír ha kicsit kiöntheti a lelkét olyannak aki figyel rá, és arra is rádöbbentem, hogy én nagyon szeretem hallgatni az embereket és a történeteket, hogy mennyire megtisztelő és jóleső érzés, amikor velem osztja meg valaki az élete egy-egy részletét. 

Ahogy folyt az életem rengeteg önismeretre tettem szert, különböző könyvek, tanfolyamok révén. Végeztem Reikit, Kapcsolatteremtő gyógyítást, Théta healinget, Belső utazást. Megismerkedtem a  Germán medicinával, homeopátiával. Jártam sokszor családállításon, pszichodrámán. Voltam feleség, lettem elvált nő, később egy édes kisfiú édesanyja. Ma egy boldog feleség. Közben beosztott, majd üzletvezető, később cégvezető és keményen dolgozó nő egy férfias világban. Különböző szerepekben voltam és vagyok, ahol gyűltek az élettapasztalatok.

Ma már csak segíteni szeretnék másoknak. Így találtam rá Gyurira. Olvastam róla és egyre jobban megtetszett a sétáló coach képzése,hisz itt nem „új Gyurikat” gyártunk hanem önmagunkból a tapasztalatainkból „gyúrunk” egy olyan segítőt, aki segíthet az elakadásokban, megláttathatja a kérdésekre a válaszokat.

Füleki Piroska portré
Füleki Piroska

Füleki Piroska vagyok, angol-, magyar-, tánc- és drámatanár, Metamorphoses meseterapeuta, sétáló coach.

Gyöngyösön élek, egész életemet hegyek közelében töltöttem. 

Szüleimtől kapott értékek: a természet és az ember tisztelete, a kemény munka, az ünnepek megtartása, a munka és az ünnep egyensúlyban tartása, a család előtérbe helyezése, a tánc szeretete. 

Három (majdnem) felnőtt fiúgyerekkel váltam 23 év után. Útkeresés. Sokan segítettek ebben: Gyuri is, egy sétával, egy VÚ csoporttal, önismereti és spirituális kurzusok, könyvek, kineziológia, légzés, mozgás. Népzene, néptánc, népmese.

Az élethosszig tartó tanulás fontosságát vallom. Pedagógusként és magánemberként is sok képzésen jártam, de azok voltak a meghatározóak, amelyek belülről bontották ki azt a kreatív énemet, amelyben magamra ismertem. 

A másoknak segítés benne volt mindig az életemben, diákként és pedagógusként is. A feszített munkatempó, amelyet pedagógusként megtapasztaltam 32 éven keresztül, mindinkább rányitotta a szemem arra, hogy milyen nagy szükség volna arra, hogy valóban időt szánjunk egymásra, értő figyelemmel legyünk jelen a mindennapokban, nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek részére is. Egyre inkább előtérbe került bennem a vágy: másokat támogatni, kísérni abban, hogy előhozzák a bensőjükből a legjobb önmagukat. 

Ehhez fontos lépés volt, amikor 2022-ben végeztem Metamorpheses meseterapeutaként, amelyet a saját utamnak érzek. Jelenleg főleg gyerekekkel dolgozom, de felnőttekkel is tervezek még több egyéni és csoportos munkát. 

A sétáló coach képzésben kezdetben az volt a célom, hogy bővítsem az eszköztáramat. Tanulmányaim során nemcsak eszközökben, de önismeretben is gazdagodtam, saját élményű tapasztalatokat szereztem, és részese, aktív tagja lettem egy támogató közösségnek is. 

Sétáló coachként az a célom, hogy minél több ember megtapasztalhassa, mekkora ereje van az odaszentelt figyelemnek, és milyen hatással van ennek megélése a személyes boldogságunkra. 

Mit tudok nyújtani? Nyugodt, békés környezetben egy időkorlát nélküli sétát, amely segíti a gondolatok áramlását. Valódi figyelmet, megértést. Szeretetteljes, nyitott odafordulást, amely elősegíti, hogy te is meg tudj nyílni. Lehetőséget arra, hogy annyi időt tölts magaddal, amennyi szükséges ahhoz, hogy tudatosíthasd azokat a meglátásaidat, amelyek az aktuális problémád megoldásához vagy az elengedéséhez elvezethetnek.

Sétára várlak Gyöngyösön, Mátrafüreden, ill. Budapesten, a Városligetben.

Kapcsolat

e-mail: pirjoskaf@gmail.com
telefon: +36 70 771 5651

 

Gáspárné Sipeki Krisztina portré
Gáspárné Sipeki Krisztina – jelölt

Gyermekkoromból, Tokajból a természet és az állatvilág, különösen a madarak szeretetét hoztam magammal. A madarak számomra a lélek szabadságának szimbólumai. A Kertészeti Egyetemen Gyógynövénytermesztés szakirányon végeztem, mivel már akkor is a gyógyítás gondolatával játszadoztam. Majd átadtam magam az anyaság örömeinek. Férjemmel öt fiúgyermek útját egyengettük a nagycsaládos élet minden szépségével és nehézségével. Összességében ez életünk legnagyobb csodája, miközben az emberi lélek sebezhetősége és a szeretet gyógyító ereje került érdeklődésem középpontjába. Mivel családunkban is van érintett, később gyógypedagógiát tanultam és autizmus spektrum pedagógiája szakirányon végeztem.

A „Ki vagyok én?” kérdésre nem egyszerű a válasz. Anya, feleség, és egyfajta kiapadhatatlan tudásvágyból fakadóan örök tanuló. Tanulom és tapasztalom az Élet és az emberi természet misztériumát. Jártam az Új Akropolisz Filozófia Iskolában, a Mantra Szabadegyetemen, agykontroll tanfolyamon, tanultam energiagyógyászatot, kineziológiát és gyógymasszőr képesítést szereztem, hogy támogató érintést is nyújthassak. Szabadidőmben Advaita mesterek műveiben mélyülök el, olykor pedig kilépve a mindennapok rohanásából részt veszek egy Zen elvonuláson. 

A belső béke megteremtése a kiegyensúlyozott, boldog élethez elengedhetetlen. Ennek alapfeltétele az önismeret és a tudatosság mélyítése. Hiszem, ha szeretettel és nyitottan viszonyulunk az világhoz és az emberekhez, az Élet utat mutat. Így találkoztam a Mindfulness (Éber Tudatosság) alapú stresszcsökkentés módszerével, és megtapasztalva annak lélekemelő hatását kedvet kaptam ezt a lehetőséget megosztani másokkal is, ezért Mindfulness tanár is lettem. 

Ekkor ért el hozzám a Serpaház hívása Gyuri buddha-szerű nyugalma és kedves szavai által. Séta és kísérés, az éber jelenlét szeretetteljes terében történő értő-érző odafigyelés, a segítő kapcsolat egy új, izgalmas és szívmelengető módját kínálta. Így hát segítő utam újabb állomásához érkeztem. A természetközeli séták, a coach eszköztár és korábbi tapasztalataim úgy érzem harmonikus egységet alkothatnak az életükben nehézséget megélők megsegítésében. Örömmel és lelkesen várom a majdani sétákat. 😊

Ivánka Zsófi portré
Ivánka Zsófia
Nagyon szeretek sétálni, figyelni, hallgatni, rácsodálkozni széles tájra, rezdülő fűszálra, omló vakolatra – mindig jön valami szembe, ami továbblendít egy gondolatmenetet, vagy amit érdemes lefényképezni az eszemmel, a szívemmel, a telefonommal, vagy mindhárommal egyszerre. Az Instagramon rendszeresen használom a #sétáljmindennap címkét. Amikor nem sétálok, akkor online nyelvórákat tartok, fordítok, egyetemi képzést szervezek – vagy éppen testi-lelki egészségügyi webináriumot nézek, tanulok, olvasok, írok. Budapest és Berlin között ingázva két országban élek, német filozófus társammal is rendszeresen sétálunk, beszélgetünk – sokat tanultam tőle az elmélyült figyelemről, a valódi tiszteletről, az önzetlen, támogató jelenlétről.
Több, mint harminc éve élek krónikus mozgásszervi autoimmun betegséggel, 28 éves koromban pedig onkológiai kezelésekre is kényszerültem. Ekkor kezdtem komolyabban tanulmányozni a betegségek lelki okait. Évekig jártam pszichoterápiára, megtanultam meditálni, tanultam pszichogenetikáról, transzgenerációs öröklődésről, újrajátszási kényszerről és a negatív beidegződéseket felülíró technikákról. Részt vettem agykontroll, traumatérkép készítő és elemző, kvantum-gyógyászati, ultrarövid terápiás és erőszakmentes kommunikáció workshopokon, valamint szereztem egy kvantum-pszichológiai szaktanácsadó szakmát – mindezt angol és kommunikáció szakok abszolválása után.
A Serpaház égisze alatt sikerült az évtizedek során tanultakat rendszereznem és kiegészítenem, új lendületet és további tanulási lehetőségeket kaptam – így egyre biztosabb lábakon állva – sétálva 🙂 – tudok segíteni a hozzám forduló lelki-életviteli terhekkel küzdő érdeklődőknek. Ha úgy érzed, hogy a családdal, barátokkal nem tudod megbeszélni a gondod és pszichológushoz vagy lelkészhez sem vinnéd, sétáljunk!
 
Kapcsolat
Láposi Gabriella portré
Láposi Gabriella

Láposi Gabinak lenni izgalmas, lelkesítő és sokszínű. Benne van négy tehetséges gyermek, népes család a Bakony lábánál, szobrász hivatás, a zene, olykor a tanítás.

Alkotói szemléletem nagy segítséget jelent időközben megszerzett segítő szakmámban, az alternatív vitarendezésben is, ahogy azt is ízesebbé teszi, ahogy Veled sétálok majd.

Tanárként számos éven át foglalkoztam kisebb és nagyobb gyerekekkel. Az alternatív nevelési módszerek híve vagyok, de a hagyományos oktatásban is bőven volt részem.  Ezáltal széles palettáját ismerem a gyerekekkel való együttműködésnek. Családok elakadásainál, szülői szerepek rendezésénél jól szokott jönni a többféle világ megtapasztalása, akár a természetes életmód, vagy az otthonszülés révén nyert tapasztalataim. 

Évek óta működő női körünkben számtalan történet jött közel hozzám, ami segített, hogy mind a férfi, mind a női oldalt, a párkapcsolatot, szerepeket, hivatást, és ezek összefüggéseit szélesebb látószögből láthassam. 

Vajon mit adhat számodra, ha veled tartok egy sétában? 

Sétahelyszínek: Székesfehérvár és környéke, legfőképpen a Gaja szurdok Balinka és Fehérvárcsurgó közötti szakasza. Igény szerint messzebbre is elmegyek.

Kapcsolat

facebook: Gabriella Láposi
e-mail: gaboanya@gmail.com
mobil: +36 70 774 9345

 

Liptai Gabriella portré
Liptai Gabriella – jelölt

Liptai Gabriella vagyok, két csodálatos gyermek édesanyja, csellóművész, és mentálhigiénés segítő szakember. 9 éves korom óta tanulok és játszom a hangszeremen. Mostanra elértem művészi hivatásom csúcspontjára, de az életben adódó problémákat, válságokat mindig meg akartam érteni, és kerestem az eszközöket és az utat az egyensúly felé.

Tanultam erőszakmentes kommunikációt. Szülésélményeimet feldolgozván hatalmas élményeket és önismereti tapasztalatokat adó dúlaképzésbe jártam. Kellő önbizalom és ambíció hiányában azonban nem lettem hivatásos dúla. Művészi identitásom akkor még túl nagy teret foglalt el az életemben, és különböző szerepeim – anya, feleség, művésznő, dúla – kezdtek nem elférni egymás mellett. A magánéleti válság engem sem került el. Sok-sok órányi segítő beszélgetés és Gendlin féle Fókuszolás után megerősödve ültem újra iskolapadba, és képződtem mentálhigiénés segítő szakembernek. A sétáló coach képzés ennek a folytatása. A meglévő tudás elmélyítése, újak szerzése, megerősödés abban, hogy értő figyelemmel és kellő empátiával tudjam kísérni a hozzám fordulókat.

Major Lászlóné Puskás Katalin portré
Major Lászlóné Puskás Kati

„Jól esik a bús szívnek
Hogyha panaszolhat,
Hogyha bánatjaiból
Másoknak is adhat.”
(széki keserves)

 

Nem, nem a panaszkodás, inkább a beszélgetés, az elfogadó meghallgatás… úgy érzem, mostanság ez hiányzik nagyon mindnyájunknak; családban, munkahelyen, sőt baráti közegben is. Elmondani, meghallgatni és meghallgattatni. 

A népzenét azért is szeretem, mert a dalokban és szövegekben benne van az egész élet, mindent elmondanak, örömteli dolgokat, és a szomorúakat is. Mindenre van egy nóta a fejemben. 

Több, mint harminc évet töltöttem el kulturális intézményekben, sokféle program, tanfolyam, előadás és tábor szervezésével foglalkoztam és foglalkozom. Az utóbbi időben ijesztően kevés idő és energia jut arra, hogy a találkozókon, rendezvényeken a résztvevőkkel valódi kapcsolatot találhassak, a rengeteg adminisztráció, papírmunka mintha előbbre való és sürgetőbb lenne, mint az érző és jelen lévő emberek. Miért jöttek? Mit szeretnének? Hogy érzik magukat? Mit visznek el a program után? Szívesen jönnének máskor is? Sietünk, rohanunk, nincs idő arra, hogy megbeszéljük. Ezt nem tudom megszokni.

A segítő munkát eddig önkéntesként végeztem, 2010 óta vagyok ügyelő egy telefonos lelkisegély szolgálatnál. Az ottani képzés nagyon sokat adott, és a munka is. Sokaknak adtam értő és érző meghallgatást, sok nehéz élethelyzettel és krízissel találkoztam a telefonbeszélgetésekben…abban a rövid időben együtt vittem a terheket, és talán segíteni is tudtam néhány telefonálónak. Szeretnék segítő maradni, esetleg máshol, máshogyan is segíteni.

Nagyon értékesnek tartom a sétáló coachingot, mint módszert, ezért döntöttem úgy, tanulok róla többet. Várakozással, a fejlődés igényével és reményével jelentkeztem a képzésre, melyről nemsokára „papírom” is lesz. Mesterünk, és trénerünk Haas György hónapokon át inspirált és tanított, hozzásegített bennünket ahhoz, hogy mindnyájan a saját utunkra léphessünk.

Remélem, a jövőben sok mindenkivel sétálhatok, beszélgethetek, segíthetek az elakadásokban. Közben dalolhatunk is, ha úgy könnyebb.

Sétahelyszínek: Székesfehérvár, Fejér vármegye, Veszprém, Veszprém vármegye

Kapcsolat

e-mail: beszelgetes2020@gmail.com
mobil: +36 30 010 4148

Pataki Ágnes portré
Pataki Ágnes

Valamikor réges-régen azt mondta nekem valaki, hogy olyan vagyok, mint egy indián… mert olyan figyelemmel tudok hallgatni másokat.

Ezt az „indiánságot”, vagyis az értő figyelmet két évtizede gyakorlom és tanulom a segítő szakmákban, melyekben dolgozom. Szociális munkás vagyok, emellett meseterapeuta, család- és párterapeuta, most pedig elindultam a sétáló coaching útján is, hogy az értő figyelem mellett még több módszerrel és technikával, még több elméleti tudással és speciális ismerettel segíthessek, ha hozzám fordulsz a problémáddal.

Az életemben és a munkámban Sri Chinmoy mondata vezérel:

„A béke ott kezdődik, ahol az elvárás megszűnik.”

Vecsésen vállalok sétákat

Kapcsolat

facebook: Sétálunk és beszélgetünk
e-mail: ppatakiagnes@gmail.com
mobil: +36 70 365 1407

Sándy Gabriella Piroska portré
Sándy Gabriella Piroska – jelölt

Felfedező és megfigyelő, lehetőleg mindent megérteni szándékozó gyermekként emlékszem magamra. Felnőttként is ez vagyok, és a megszerzett tapasztalatokat hadrendbe állítom.

Spontán létrejövő beszélgetések, jógaóra vagy meditáció, masszázs vagy éppen rajztanítás kereteibe rejtve adom, amit nagyon tudok adni: természetes értő figyelmet, szomjúság-oltó elfogadást, tényleges meghallgatást, jókor feltett kérdéseket.

Ahhoz, hogy ez az ösztönös segítő szándékom valódi segítséggé váljon, régóta keresem és sokszor meg is találom a megfelelő, célomnak megfelelő tudást, ismereteket. Így részt vettem Erőszakmentes Kommunikáció- és Gordon szülői tréningen, és családállításokon. Tanultam Életvezetési tanácsadó-, Jóga és meditáció oktató-, shiatsu-terapeuta és masszőr-képzéseken. Máskor ügyfél-kommunikációs és művészeti workshopok váltak tudásvágyam és segítő szerepem egyre jobb megélésének az eszközeivé. Egyik szenvedélyem, a fotózás során, a pillanatok rögzítésekor a szépség örömének megosztása is célom, teszem is.

Elégedettséggel töltöttek és töltenek el a segítő-támogató folyamatokban másik félként részt vevők lelkes és hálás visszajelzései. Ugyanakkor örülök saját magammal való elégedetlenségemnek is: többet és jobban szeretnék segíteni.

Ez utóbbit minden bizonnyal az egyik népszerű közösségi média is valahogy megtudta, ezért szemem elé tette a Serpa hirdetéseket. Jól tette.

Sivák Szilvia Erzsébet portré
Sivák Szilvia

Ha Isten engedné meglátni, hogy ki mekkora terhet cipel a batyujában, jó eséllyel örömmel felkapnád a magadét és vinnéd tovább…

Emberek vagyunk a Föld nevű bolygón. Tapasztalunk életünk során nehézségeket, néha tragédiákat és örömteli dolgokat. A dolgunk pedig, hogy ezeket elfogadjuk, tanuljunk belőlük, megpróbáljuk jobbá tenni általa önmagunkat, és a környezetünkben élők életét.

Maga a tanulás nem fájdalommentes. Tedd fel a kérdést bármelyik diáknak, vagy diákkori önmagadnak és várj őszinte választ erre a kérdésre: miből tanultál a legtöbbet életed során? Azokból a helyzetekből, amik nem jelentettek nagy kihívást, vagy azokból, amikbe annak idején úgy érezted belepusztulsz? 

A nagy kihívások idején jó, ha van melletted valaki, aki megérti, mit érzel, mit gondolsz. Aki elfogadja a félelmeidet, majd a csetlő-botló próbálkozásaidat a megoldásra. Aki úgy támogat, hogy közben meghagyja neked a saját megoldáskeresés kínját és katarzisét. Aki épp annyit segít, hogy Te megoldd a helyzeted. Hogy utána megint guruljon a kocsi.

Tanárként, jógaoktatóként, kineziológusként, segítőként arra ösztönzöm a tanítványaimat és a hozzám fordulókat, hogy először ismerjék meg a helyzetet, amiben vannak. Lássák mindkét oldalról: a nehézségek mellett próbálják a helyzet nyújtotta előnyöket felfedezni. Tudatosítsák, hogy mi vezetetett az adott szituációig. Vegyék észre, mi volt ebben az ő szerepük. Vonják le a tanulságokat, jót és rosszat egyaránt. Majd találják meg az általuk vágyott célt. Tervezzék meg a megoldást, majd induljanak és valósítsák meg. Közben pedig ott vagyok mellettük és támogatom őket fizikálisan, érzelmileg, szellemileg egyaránt. 

Ezt a személyes segítést ajánlom Neked miközben sétálunk. A sétában kísérve bátrabban megszemlélheted elakadásaidat, észreveheted a szerepeidet, feltérképzetheted erőforrásaidat, megpillanthatod azt, akivé válni szeretnél. Erőt és támogatást adok, hogy meg is valósítsd.

Szeretettel

Sivák Szilvia

Sétát a következő helyeken vállalok: Baja és környéke, Gemenc, Szekszárd és környéke, Sötét völgy, Kalocsa, Mohács, Budapest

Kapcsolat

e-mail: sivakszilvia@gmail.com
facebook: Gyógyító-séta, avagy séta a boldogabb énem felé
mobil: +36 70 331 2275

Vass István portré
Vass István – jelölt

„Olyan sokoldalú vagyok, hogy az már szinte gömb.”
mondja a Graffiti

Pályám elején mérnökként kezdtem el dolgozni.  Volt olyan szerencsém, hogy sok területen kipróbált az élet.  Hamar rájöttem, hogy mindig is vonzott a fejlesztés, bárminek a fejlesztése, jobbá tétele.  Így a gyártásfejlesztéssel kezdtem el foglalkozni. Érdekes volt a tanulásom evolúciója: Először gyártósorokat kezdtünk el építeni. Miután kész lett, jól működött egy ideig, csak később elfogyott az alapanyag. Ekkor elkezdtük az ellátási láncot fejleszteni, logisztikát, raktározást.  Ekkor már jobban működött a gyártósor és elkezdtük a támogató szoftvereket fejleszteni.  Hiába volt minden „csili-vili”, de valamiért még nem működött helyesen a fejlesztendő egység. Rájöttünk, hogy a gyártási kultúra fejlesztésre szorul.  Egy egyszerű következtetéssel rájöttem, hogy a kultúra alapvetően emberekből áll.  Ezért foglalkoznunk érdemes az emberekkel, bármilyen fejlesztés során.  Ekkor találkoztam egy keleti gyártásfejlesztési filozófiával, ahol az ember áll a középpontban. Az ember, mint az egyetlen önfejlesztésre képes tényező a folyamatokban. 

 Itt ért össze bennem az a két világ, ami születésem óta bennem élt. 

A másik világ, ami talán még erősebben dolgozott bennem, az a mindenség kutatása és működése, hogyan van ez az egész összeállítva, mi van mindenek mögött, és miért úgy és mi van még?  Mindig is kutattam ezt a témát ezért rengeteg tanfolyam, eszköz, spirituális út él bennem.

És így találkozott bennem a finom anyagú világ a durva anyagú világgal. És így értettem meg, mi a dolgom ebben a küldetésben.

Veres Erzsébet portré
Veres Erzsébet – jelölt

Elsősorban feleség és egy tinédzser fiú édesanyja vagyok. Korábban laboratóriumi orvosként dolgoztam.

Szeretném abban támogatni a hozzám fordulót, hogy megfogalmazza, mi az elérendő cél, mi gátolta meg eddig abban, hogy ezt elérje. Segítek megkeresni a célhoz vezető utat vagy utakat és erőforrásokat, melyekre ezen az úton szüksége lesz. Kérdéseimmel segítek a válaszok megtalálására a jelen megoldandó feladataira.

A sétáló coach alapképzés 2024 februárjában végzett tanulói

Sivák Szilvia Erzsébet portré
Bóta Henriette

Bóta Henriette Mária vagyok, két különlegesen értékes felnőtt gyermek édesanyja, társ és pedagógus.

Már bőven az 50+-on túl járom e csodálatos bolygón az utamat. Lassan kezdek ráébredni a „rövid” földi élet értelmére, ami egyszerűen a SZERETET.

Ez mozgat mindent, ami lényeges.

Útjaink során vannak kitérők és vakvágányok is gyakran, de a kijelölt utunkat mindannyiunknak végig kell járni!

Van, akinek rövid és van, akinek hosszú ez a tanulási folyamat, de a lényeg, hogy találj rá az ösvényedre, ahol önmagad lehetsz minden benned rejlő csodával és amellyel a többiek szolgálatára tudsz lenni, mert ez a dolgunk itt e Földön!

Keress bátran, ha elakadtál az úton, esetleg, ha néhány kedves szóra vágysz, vagy csak egy ölelésre van szükséged, esetleg, ha csak csendesen üldögélnél elmélázva valahol – engem megtalálsz!

Ne feledd soha, a csoda Te magad vagy!

Vass István portré
Gál Magdolna

Két gyerek édesanyja és két unoka nagymamája vagyok, festőművész, aki a művészeti munkája mellett segítő foglalkozást is végez, művészetterapeutaként. A Pécsi Tudományegyetemen végeztem.

A nonverbális terápiás eszköztáramat szeretném verbális elemekkel, a „serpasággal” kiegészíteni. 

A foglalkozásaim alatt kísérőként vagyok jelen. Ez azt jelenti, hogy biztonságot adó pszichikai térben vagyunk, ahol a figyelmemmel támogatom azt, aki velem van. Sokszor előfordul, hogy irányított regressziós utazásban veszünk részt. Akit kísérek ebben a térben annak a saját válaszai és saját megoldásai születnek meg. Ez  hatással lehet a további életére.

Veres Erzsébet portré
Gecsei Gabriella – jelölt

Pszichológus vagy belsőépítész szerettem volna lenni…..az élet mást hozott , de mégis ezt, hiszen tanítóként valóban belsőépítész lehetek. 

Életem során sokrétű tapasztalást  kaptam, melyet úgy érzem jól tudok majd kamatoztatni mikor a hozzám fordulókat segítem ,kísérem és vezetem át önmaguk falain.

Szeretném megosztani veletek kedves barátom Zselenszky Tamás költő/ dalszerző/énekes sorait:

sötétséget átvinni a sötétségen… nem feltűnő
világosságot átvinni a világosságon… nem feltűnő
világosságot átvinni a sötétségen… gyógyítás
sötétséget átvinni a világosságon… gyógyulás

Sivák Szilvia Erzsébet portré
Gulyás Györgyi

Gulyás Györgyi Erzsébet vagyok,  Kunszentmártonban élek.

Könyvelő irodát működtetek, de erőteljes profilváltásban vagyok.

Özvegy vagyok. Fiam közgazdásznak tanul. Együtt élünk.

Számos közösségi munkát nem sikerült visszautasítanom, ami erőteljesen felaprózza az időmet.

Most éppen „Tiszazug megmentése” projektbe sikerült belegabalyodnom.

Vass István portré
Hámori Anikó – jelölt

Amióta az eszemet tudom, mindig lelki szemetesláda voltam. Ez sokáig frusztrált. Ma már tudom, hogy áldott ajándék az, hogy mások bizalommal fordulnak hozzám és rám bízzák legbensőbb titkaikat anélkül is, hogy bíztatnám őket erre. Többségüknek jobbára csak csendben hallagató fülekre van szükségük. Az utóbbi években, az intenzív önmunka hatására ébredt fel bennem a vágy, hogy szeretnék segíteni azoknak az embereknek, akik nem csak „füleket” keresnek, de készek tenni is önmagukért. Folyamatosan tanulok, hogy az odafigyelő (meg)hallgatás mellett minél több módszerrel és technikával tudjak segíteni a hozzám fordulóknak. Biztos vagyok abban, hogy az, hogy a majdani beszélgetések és hallagatások nem a négy fal között folynak, hanem egy természetközeli, kötetlen térben egy kellemes séta keretében, nagyban hozzá fog járulni a sikerhez.

Veres Erzsébet portré
Hoffer Katalin – jelölt

Már kicsi gyermekkoromtól azt kerestem, hogy hogyan teremthetek harmóniát magam körül úgy, hogy az másoknak is örömet okozzon. Később ez a törekvésem a zongoratanári pálya felé vezetett, melyet több mint húsz évig szeretettel végeztem. Közben férjem mellett belekóstoltam a vállalkozói létbe is, annak minden szabadságával és nehézségével. Két gyermekünk született, mindkettejük érkezésével kicsit más emberré váltam. 

Elkezdtem keresni az  értelmes élet titkát, meg akartam érteni az ember testi-lelki-szellemi működését, tudatosítani a kapcsolatot a belső iránytűmmel, mely mindig a szükséges tapasztalatokhoz vezet. Ez a mély ösztönző erő motivált, hogy egy komoly magánéleti válság után teljesen újrakezdjem az életem. Hálával gondolok azokra a segítő szakemberekre, akik vezettek utamon és tanulásra inspiráltak. Különböző önismereti és világnézeti rendszereket megismerve, most leginkább a Kentaur szemlélet és az asztrológia áll közel hozzám.

Megjelent bennem a vágy, hogy azt az örömöt, amit az önismereti munka jelent számomra, valamilyen segítő formában továbbadjam. Döbbenetes élmény számomra mikor egy mély beszélgetés hatására, vagy egy jól irányzott kérdésre egyszercsak megjelenik bennem a felismerés, a megértés. Ennél nagyobb öröm csak akkor ér, amikor én vagyok képes kiváltani ugyanezt másokból. Már tudom, hogy ezt szeretném, de még keresem a módját, és bízom benne, hogy itt megtalálom.

Sivák Szilvia Erzsébet portré
Horváth Judit

Horváth Juditnak hívnak.

Tanárként végeztem az ELTE Tanárképző karán, földrajz-biológia szakon.

Később elvégeztem a Magyar Iparszövetség OKJ-s képzésének a gyógymasszőri szakát.

A masszőri munkám  mellett  tanítottam masszázs elméletet és gyakorlatot a felnőttképzésben.

A tanítás és a masszőri tevékenységem során nagyon sok testi és lelki panaszra kerestem a megoldást, segítséget. Hamar megtapasztaltam a gyakorlatban is, ha gyógyul a test, gyógyul a lélek, ha épül a lélek, a test is gyógyul.

Munkám során felmerült az igény további képzések elvégzésére is.

Így került sor a Szexuálterapeuta, és a Párkapcsolati tanácsadói iskolákra.

Az utóbbi időben kerestem annak a lehetőségét, hogyan tudnám a  lelki segítői munkát magasabb színvonalra emelni. …ennek az útját találtam meg  a Serpaság formájában.

Mindig azt javaslom a vendégeimnek, a mozgás legjobb, legegyszerűbb formája a séta. Sportértéke van.

Erre hívom meg a hozzám forduló, lelki támogatást igénylő embertársaimat.

Sétáljunk együtt… várom az érdeklődőket sok szeretettel.

Vass István portré
Molnár Melinda – jelölt

„Bármi, csak ne coach” – ez volt az egyik mondatom, amikor felvételiztem Gyurinál, aztán megbeszéltük, hogy ez az egész kb. fél perc, amíg coacholunk és utána átmegy valami teljesen másba. Ahogy egy nagy tanító mondta: „ahol nevemben ketten hárman összejöttök, ott leszek köztetek.” Ezt, a két ember közt létrejövő csodát, amit az odafigyelés, megértés, értő hallgatás teremt a séta közben, a legjobb megélni. Minden egyes lépéssel beljebb a megértés és önmagunk felé. Egy tér, ahol bármi „elfér”, ahol a „helyére kerülnek a nagy kirakós darabkái”, ahol a hosszú ideje cipelt kővé nehezedett TÖRT-ÉN-etek könnyé, majd könnyűvé válnak. Mert ezt teszi a (séta)serpa: elkísér és átsegít a legnehezebb útszakaszokon, ott, ahol azt hinnénk, már nincs kiút.

Veres Erzsébet portré
Pál Gyöngyi

Tükröd vagyok, útitársad.  Anya, nő, ember. Nehézségekkel, félelmekkel, elhárított akadályokkal, megdolgozott szintekkel. Pont olyan vagyok, mint Te.

Abban hiszek, hogy a szeretet és az empátia az, ami végül gyógyít. Az elfogadás. Feltétel nélkül. Elvárások nélkül. A megtartás. A biztonság. Akkor erős leszel. Akkor Te is képes leszel elfogadni magad. Szeretni magad.

Érezted már, hogy valaki rád figyel? Ténylegesen figyel! Lát! Nem címkéz, nem alkot véleményt, nem mondja, “szedd már össze magad!”” Nem okoskodik, “csak” van!

Számomra a coaching egy érzés Közted (mint kliens, mint barát, mint útkereső) és köztem (mint coach, kísérő, útitárs, támogató között).

A coaching nem előre meghatározott forgatókönyv, nem egy tanterv, kijelölt pontok követése. A coaching Te meg én, kettőnk egymásra hatása, ahol a folyamatot ugyanúgy alakítod Te, mint én. Egy zenemű, egy tánc. A coaching mély kapcsolódás. Akár csak pár órára találkozunk, akár pár hónapra.

Gyere, sétálj velem a Városligetben, Margitszigeten.

Ahol elérsz:

Telefonszám: 06203488852

Email: info@setalocoach.com

Facebook: https://www.facebook.com/asetalocoach

Instagram: https://www.instagram.com/palgyongyi_setalocoach/

Sivák Szilvia Erzsébet portré
Szőcs Magdolna – jelölt

Szőcs Magdolna vagyok, gyerekeim lassan kirepülnek és arra jutottam, hogy elindulok egy úton.

De ki is az, aki elindul ezen az úton?

Aki napi több órában ül egy gép elött, és időnként jól esne egy séta, Anya és társ.

Gyerekként Nagyapámmal sokat sétáltam a mezőn az erdőbe, ismertünk minden virágot, madarat és fát, nem zavartuk a természetet, nem beszéltünk feleslegesen.

Hiszek a természetben, a természetességben és a jóságban.

Érdekelnek az emberi sorsok, ha metrón utazom, néha elkalandozom az embereket figyelve, vajon milyen az életük? Meséket szövők, és kívánom, hogy jó életük legyen a továbbiakban.

Az élet engem sem kímélt, vannak meséim.

Sivák Szilvia Erzsébet portré
Varga Beatrix – jelölt

Sok év önismereti út és segítő szakmai képzések sora után 2022 elején egy kineziológia tanfolyamon ért utol a felismerés, hogy a mozgás mennyire alapvető szükséglet és erőforrás az életemben. Nem olyasvalami, ami jutalomként jár, inkább egyenrangú a vízzel, levegővel. 

Így aztán lett még egy indokom a – látszólag öncélú, de rengeteget adó – sétálásokra, erdőjárásra, szabadtáncos foglalkozásokra.

Mi több, lett még egy indokom arra is, hogy segítőként új módszereket keressek az eszköztáramba, ami az eddigitől eltérően segít kimozdulni egy-egy elakadásból, megrekedt élethelyzetből. Ebben a fázisban került elém a sétáló coach alapképzés lehetősége. 

2010-ben kezdtem el egyéni ügyfelekkel dolgozni. Akkor éppen párhuzamosan és felváltva tanultam és kezdtem használni a kineziológiát, reikit, 2012-től pedig további önismereti energetikai és blokkoldó technikákat, majd coachingot. 

A tanulás folyamatos, mert szeretnék minél érzékenyebb, értőbb és megfelelőbb támogatója lenni a hozzám fordulóknak. 

Szeretem a könyveket, a filmeket, a növényvilágot, a földi természetet, foglalkoztatnak a szakrális tanítások és szimbólumok – sokszor ennek a nagy gombolyagnak egy szála az, amin egy segítő beszélgetésben elindulhatunk. 

Segítőként szeretem a kérdéseket is, sokszor kapom meg a meglepett, pozitív visszajelzést ügyfelektől, hogy ők maguktól nem gondolkodtak volna el azon, amire én rákérdeztem, pedig mennyit adott nekik a rátekintés, a tudatosodás.

Egyelőre megérzésként mondhatom, de úgy tűnik, a séta is fontos eszköz, jó értelemben vett kapaszkodó lesz számomra.

Hiszem, tapasztalom, hogy a testünk rengeteg emléket őriz, amit ha felszabadítunk, ugyanolyan rengeteg energiát szabadíthatunk fel ahhoz, hogy új színben lássuk meg a problémáinkat, észrevegyük a lehetséges megoldásokat.

Úgy gondolom, a séta mint mozgás és a környezettel való kapcsolódás eszköze hordozza ennek a felszabadulásnak a lehetőségét. Én legalábbis ezt láttam meg benne.

Kíváncsian, a felfedezők izgalmával várom hová vezetnek a séták – először a képzés keretében, aztán azon is túl.

Vass István portré
Varga Ildikó

Anya vagyok és társa a Társamnak.
Minderre nagyon büszke, mert ettől csodálatosabb dolog nincs a világon.

Egy Lélek vagyok ezen a földön ugyanúgy, mint bárki más.
Haladok az utamon, amit kiválasztottam annakidején.
Tanultam és tanulok a jelekből, amit kapok.
Próbálom megfejteni a miérteket, melyek végig vezetnek az úton.
Kaptam lelkeket, akik végig kísérnek és kaptam olyanokat is, akik csak rövid ideig voltak velem.

És most kaptam egy lehetőséget, hogy új utat járjak be, hogy kiteljesedjen az a csokor, amivel eddig dolgoztam, mint segítő. Nyitott vagyok szívvel, lélekkel hogy befogadjam és megtanuljam a Serpa-ság minden velejáróját ezzel is segítve a hozzám fordulókat. 

Végtelen szeretettel: Varga Ildikó

Vass István portré
Weisz Annamária

Igazából nem tudom, mit kellene írnom, mi az ismertetőjelem vagy hogy ki vagyok?

Kereső vagyok, mint nagyon sokan mások, én is elindultam, mert szerettem volna megérteni a családom tagjait és magamat. Annyiszor hallottam, hogy aki spirituális útra lép és magasabb szintre emelkedik a rezgése, onnantól már nem tud a családjával együtt élni, mert már kilóg a családi mintából. Ezt nem tudtam elfogadni, mert a családom fontos számomra, de érdekelt a spiritualitás. Szerencsére a keresgéléseim során rengeteg olyan irányát találtam, ami inkább a emberi működésre adott választ és ezeken keresztül megértettem a családtagjaim viselkedését, és könnyebb lett elfogadni a működésüket, a nézőpontjukat. A keresés során inkább a válaszokat kerestem, mint általában mindenki, főleg a miértekre. A sok lehetőség között találkoztam olyannal, hogy keressem inkább a megfelelő kérdést, mert akkor a válasz megtalál. Igaz nem mindig abban a formában, amire számítunk, de nagyon érdekes és izgalmas válaszok érkeznek. Ilyen válaszként érkezett el a Serpaház felhívása hozzám. Megtetszett, hogy itt is a kérdésekkel segítünk megoldást találni az elakadásokkal hozzánk érkezőknek. Kérdezz bátran, keressünk együtt. 🪷