fbpx

Major Lászlóné Puskás Kati

Kapcsolat

e-mail: beszelgetes2020@gmail.com
mobil: +36 30 010 4148

Séta helyszínek

Székesfehérvár, Fejér vármegye, Veszprém, Veszprém vármegye

„Jól esik a bús szívnek
Hogyha panaszolhat,
Hogyha bánatjaiból
Másoknak is adhat.”
(széki keserves)

Nem, nem a panaszkodás, inkább a beszélgetés, az elfogadó meghallgatás… úgy érzem, mostanság ez hiányzik nagyon mindnyájunknak; családban, munkahelyen, sőt baráti közegben is. Elmondani, meghallgatni és meghallgattatni. 

A népzenét azért is szeretem, mert a dalokban és szövegekben benne van az egész élet, mindent elmondanak, örömteli dolgokat, és a szomorúakat is. Mindenre van egy nóta a fejemben. 

Több, mint harminc évet töltöttem el kulturális intézményekben, sokféle program, tanfolyam, előadás és tábor szervezésével foglalkoztam és foglalkozom. Az utóbbi időben ijesztően kevés idő és energia jut arra, hogy a találkozókon, rendezvényeken a résztvevőkkel valódi kapcsolatot találhassak, a rengeteg adminisztráció, papírmunka mintha előbbre való és sürgetőbb lenne, mint az érző és jelen lévő emberek. Miért jöttek? Mit szeretnének? Hogy érzik magukat? Mit visznek el a program után? Szívesen jönnének máskor is? Sietünk, rohanunk, nincs idő arra, hogy megbeszéljük. Ezt nem tudom megszokni.

A segítő munkát eddig önkéntesként végeztem, 2010 óta vagyok ügyelő egy telefonos lelkisegély szolgálatnál. Az ottani képzés nagyon sokat adott, és a munka is. Sokaknak adtam értő és érző meghallgatást, sok nehéz élethelyzettel és krízissel találkoztam a telefonbeszélgetésekben…abban a rövid időben együtt vittem a terheket, és talán segíteni is tudtam néhány telefonálónak. Szeretnék segítő maradni, esetleg máshol, máshogyan is segíteni.

Nagyon értékesnek tartom a sétáló coachingot, mint módszert, ezért döntöttem úgy, tanulok róla többet. Várakozással, a fejlődés igényével és reményével jelentkeztem a képzésre, melyről nemsokára „papírom” is lesz. Mesterünk, és trénerünk Haas György hónapokon át inspirált és tanított, hozzásegített bennünket ahhoz, hogy mindnyájan a saját utunkra léphessünk.

Remélem, a jövőben sok mindenkivel sétálhatok, beszélgethetek, segíthetek az elakadásokban. Közben dalolhatunk is, ha úgy könnyebb.