fbpx

Füleki Piroska

Kapcsolat

e-mail: pirjoskaf@gmail.com
telefon: +36 70 771 5651

Séta helyszínek

Gyöngyös, Mátrafüred, Városliget (Budapest)

Füleki Piroska vagyok, angol-, magyar-, tánc- és drámatanár, Metamorphoses meseterapeuta, sétáló coach.

Gyöngyösön élek, egész életemet hegyek közelében töltöttem. 

Szüleimtől kapott értékek: a természet és az ember tisztelete, a kemény munka, az ünnepek megtartása, a munka és az ünnep egyensúlyban tartása, a család előtérbe helyezése, a tánc szeretete. 

Három (majdnem) felnőtt fiúgyerekkel váltam 23 év után. Útkeresés. Sokan segítettek ebben: Gyuri is, egy sétával, egy VÚ csoporttal, önismereti és spirituális kurzusok, könyvek, kineziológia, légzés, mozgás. Népzene, néptánc, népmese.

Az élethosszig tartó tanulás fontosságát vallom. Pedagógusként és magánemberként is sok képzésen jártam, de azok voltak a meghatározóak, amelyek belülről bontották ki azt a kreatív énemet, amelyben magamra ismertem. 

A másoknak segítés benne volt mindig az életemben, diákként és pedagógusként is. A feszített munkatempó, amelyet pedagógusként megtapasztaltam 32 éven keresztül, mindinkább rányitotta a szemem arra, hogy milyen nagy szükség volna arra, hogy valóban időt szánjunk egymásra, értő figyelemmel legyünk jelen a mindennapokban, nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek részére is. Egyre inkább előtérbe került bennem a vágy: másokat támogatni, kísérni abban, hogy előhozzák a bensőjükből a legjobb önmagukat. 

Ehhez fontos lépés volt, amikor 2022-ben végeztem Metamorpheses meseterapeutaként, amelyet a saját utamnak érzek. Jelenleg főleg gyerekekkel dolgozom, de felnőttekkel is tervezek még több egyéni és csoportos munkát. 

A sétáló coach képzésben kezdetben az volt a célom, hogy bővítsem az eszköztáramat. Tanulmányaim során nemcsak eszközökben, de önismeretben is gazdagodtam, saját élményű tapasztalatokat szereztem, és részese, aktív tagja lettem egy támogató közösségnek is. 

Sétáló coachként az a célom, hogy minél több ember megtapasztalhassa, mekkora ereje van az odaszentelt figyelemnek, és milyen hatással van ennek megélése a személyes boldogságunkra. 

Mit tudok nyújtani? Nyugodt, békés környezetben egy időkorlát nélküli sétát, amely segíti a gondolatok áramlását. Valódi figyelmet, megértést. Szeretetteljes, nyitott odafordulást, amely elősegíti, hogy te is meg tudj nyílni. Lehetőséget arra, hogy annyi időt tölts magaddal, amennyi szükséges ahhoz, hogy tudatosíthasd azokat a meglátásaidat, amelyek az aktuális problémád megoldásához vagy az elengedéséhez elvezethetnek.