fbpx

Bácsi Judit Erzsébet

Kapcsolat

email: judit127@gmail.com
telefonos kapcsolat: +36 30 740 6762

Séta helyszínek

Veresegyház és környéke

Vagyok aki Vagyok

Ezzel a névvel indult el idén áprilisban a Női köröm, ami már 11 évvel korábban szeretett volna megszületni, mivel mindig is érdekelt mitől nő a nő és miért más mint a férfi, mik a nő szerepei az életben, mi  a valós feladata, mik a hagyományok által elvárt, felvett szerepei, miért és kinek akar megfelelni, bizonyítani… és hasonló kérdések merültek fel bennem újra és újra.

Most értem el ide, hogy facilitátorként csoportot vezessek, mivel mindent sok oldalról megfigyelek, megvizsgálok, ahogyan magammal kapcsolatban is teszem. Sokféle önismereti munkában vettem már részt és folyamatosan képzem magam, hogy közelebb kerüljek önmagamhoz, hogy minél többször megtapasztaljam a „feltétel nélkül szeretem és elfogadom magam” érzés állapotát.

Erre a több, mint 35 éve velem lévő autoimmun betegség okának megtalálása is motivál. 

Ki vagyok én? Ez az a kérdés, amire ma sem tudok igazán jól válaszolni csupán szerepeket, mint: nő, anya, gyerek, társ, tanító, segítő, igaz barát, buszsofőr, animátor és örök tanuló, vagy tanulmányokat, mint felnőtt szakápoló, általános tanító, EU-szakértő, okleveles kineziológus, rajzelemző, női kör-vezető tudok felsorolni a teljesség igénye nélkül. Folytathatnám a jelzőket a különböző személyiségtesztek, asztrológia rendszerek szempontjából is, amitől most eltekintek, mivel arra jöttem rá, hogy a lényeg az, amit magamról hiszek, hogy ki vagyok az adott pillanatban akkor és ott. Ehhez hosszú évek juttattak el, hogy egyre jobban el tudjam magam fogadni olyannak, amilyen vagyok.

Ehhez magammal való őszinteségemen kívül valódi meghallgatásra, odafigyelésre van szükség, hogy térképet kapjak önmagamhoz. (Bár igaz, hogy a GPS-em időnként újratervezést igényel.)

Ebben a folyamatban sokat segített, hogy mind test-lélek-szellemben törekszem az egyensúlyra. A séták jótékony hatását testi és mentális szinten a Nordic Walking által már több, mint 5 éve megtapasztaltam, így nagyon testhezálló a sétálás lehetősége számomra. Beszélgetni mindig is szerettem, mert érdekelnek az emberek és erősségem, hogy képes vagyok a mélybe menni és az ott lévő igazgyöngyöket meglátni és megláttatni. Ezek a merülések igazi áttörést hoznak és „Aha” élményekkel gazdagítanak, amelyek hatására a félelmek átalakulnak, vagy akár megszűnhetnek. Átélt tapasztalataim alapján a mottóim: „Soha ne add fel!” és „Minden elmúlik.”

Hitem ezen az úton sokat erősödött és tudom, hogy azt, ami van sokkal hatékonyabb, célravezetőbb elfogadni és áramolni, mint ellenállni a történéseknek. Ehhez a belső egyensúly tudatos elérésére való törekvés kihagyhatatlan lépés, ami olykor fájdalmas változással jár.

Az első lépés az elmozdulás, amit megtehetünk magunkért. Ekkor szeretnék melletted lenni, kísérni, csendben hallgatni, értően csak Rád figyelni és kérdezni, amikor eljön az ideje.

Így együtt eljuthatunk lépésről-lépésre egy új Világba, ahol együttműködés, szabadság és elfogadás van, ami egyre közelebb visz önMAGadhoz.